Gezond gewicht

Onze voedingscoach Hellen Henke aan het woord:

Kun jij wel een beetje ondersteuning gebruiken? Je fit voelen, lekker in je vel zitten. Een gezond gewicht draagt daar voor een groot deel aan bij.

Er zijn verschillende redenen waarom dat net even niet zo kan zijn.

Wellicht wil je nog wat kilo’s kwijt na je zwangerschap of merk je juist dat met het ouder worden de kilo’s er minder makkelijk vanaf gaan. Of ben je al jaren aan het diëten en kun je de goede balans niet vinden. Wat de reden ook is, je voedingscoach begeleid je graag naar een gezond gewicht.

Werkwijze

Je lichaam gezond, slank, sterk en vitaal houden is meer dan ooit een bewuste keuze. Het vereist inzicht, motivatie en inspanning. Maar het goede nieuws is: je hoeft het niet alleen te doen! Ik wil je graag helpen om je gewenste doelen te bereiken. Dat doe ik met persoonlijke aandacht en een optimale inzet.

Maatwerk en lange termijn

Mijn aanpak is altijd maatwerk, het traject is voor iedereen anders. Ik richt me niet op de korte termijn, maar op resultaten die je een leven lang vast kunt houden. Begrijpen wat voeding met je lichaam doet, is daarbij essentieel.

Geen strenge regels

Rondom het onderwerp ‘voeding’ bestaan enorm veel tegenstrijdigheden en fabels. Ik wil je graag helpen hier wegwijs in te worden. Ik kan je beloven dat je geen honger hoeft te hebben. Je hoeft geen calorieën te tellen, vetvrij te eten of dure maaltijd vervangende shakes te kopen. Juist niet! Al deze zaken brengen je lichaam alleen maar schade toe.

 

Maar wat dan wel?

Eigenlijk is het helemaal niet zo ingewikkeld. Je moet alleen weten wat je eet, en vervolgens de juiste keuzes maken in je dagelijks eetpatroon. Alleen dat brengt je lichaam in balans. En wat minimaal net zo belangrijk is: (leren) genieten. Genieten van voedzaam én lekker eten. Alleen dat zorgt voor resultaten op de lange termijn. En ik beloof je: gezond eten en genieten gaan heel goed samen!

Sterk en vitaal

Gedurende het traject ga je ervaren wat voedzaam en gezond eten met je lichaam -en uiteindelijk ook met je geest- doet. Je gaat je beter en energieker voelen, je krijgt minder behoefte aan ongezond eten. Dat gaat vanzelf, let maar op! De resultaten die je boekt werken ook mentaal door: je zit lekkerder in je vel, krijgt meer zelfvertrouwen. Kortom: je wordt vitaler, slanker én sterker.

Ervaar het zelf

Investeren in jezelf is niet alleen verstandig, maar ook ontzettend leuk. Ervaar het zelf, je hebt echt veel meer invloed op je eigen gezondheid dan je zelf denkt. En bedenk wel: de beste tijd om aan jezelf te werken is wanneer je nog gezond bent!

Voedingsanalyse en eenmalig advies (45 min)

Wilt je geen volledig coaching traject doorlopen? Bent je alleen geïnteresseerd in een eenmalige, uitgebreide voedingsanalyse en eenmalig advies op maat? Dan is dit consult geschikt voor jou. Voor een aantal dagen houd je een voedingsdagboek bij. Ik analyseer de gegevens uit het voedingsdagboek op voedingstoffen, mineralen en vitaminen en je krijgt een persoonlijk voedingsadvies afgestemd op je doelen, behoeften en wensen.

Extra weeg- en meetmoment (15 min)

Heb je na afronding van het traject nog een steuntje in de rug nodig. Dan kun je komen wegen en meten in een kort, extra consult. Tijdens dit consult is er ook even tijd voor vragen, advies en tips.

Bij het wegen hoeven alleen de schoenen en sokken uit.

Geïnteresseerd of wilt u meer informatie? Neem contact op met Hellen Henke.